MEUBELRENOVATIE

Een tweede leven voor al uw meubels. Het scheelt aanzienlijk in uw portemonnee als u uw meubels laat renoveren. Zaken als gescheurde of gevlekte bekleding, krassen, ingezakte kussens of een doorgezakte zitting, kunnen prima en onzichtbaar hersteld worden. Ook uw leren bankstel maken wij weer als nieuw. Wij herstellen krasjes, brandgaatjes en beschadigingen in het leer en kleuren dit opnieuw. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een hele nieuwe bekleding met leer, stof of leerlook. Hout kunnen wij ambachtelijk zandstralen en een andere kleur en uitstraling geven zoals vergrijzen, (white) washen, waxen, lakken, beitsen of verven. Zo krijgt uw eet- of salontafel, kast, side table, dressoir of zelfs uw complete keuken met een van deze technieken weer een eigentijdse en unieke uitstraling. Biezen en rieten stoelen worden helemaal volgens het oude ambacht hersteld. En vergeet uw designmeubels niet. Kwalitatief zijn ze vaak van hoogwaardig materiaal en onverslijtbaar. Zij behouden voor altijd hun waarde als u ze opnieuw laat bekleden.

Hoe gaan wij te werk?

Nadat de meubels door ons zijn opgehaald, worden deze indien mogelijk gedemonteerd. In de meeste gevallen wordt het meubel eerst gezandstraald. Dit is nodig zodat de nieuwe kleur en de beits of lak perfect kan hechten op de ondergrond. Ook krijgt het hout meer uitstraling doordat de nerven beter tot zijn recht komen. Daarna worden de meubels zorgvuldig opgeschuurd, waardoor het oppervlak weer glad wordt. Daarna is het tijd om te kleuren, bijvoorbeeld met beits. Beits trekt in het hout, maar blijft transparant zodat de oorspronkelijke houtkleur zijn effect behoudt. Maar het kan ook in een dekkende kleur gespoten worden, bijvoorbeeld in mat antraciet. In principe is – naast de bekende RAL-kleuren – iedere kleur mogelijk. Het meubelstuk kan ook afgewerkt worden met een beschermlaag, zoals bijvoorbeeld een natuureffect lak, zijdeglans of hoogglans.

Milieubewust

Meubelrenovatie is duurzaam en goed voor het milieu. Er hoeven geen nieuwe bomen gekapt te worden en er zijn geen nieuwe grondstoffen nodig.

Kostenbesparend

Meubelrenovatie is aanzienlijk beter voor uw portemonnee. Uw meubels krijgen een tweede leven met een geheel nieuwe uitstraling!

Gratis halen en brengen

Wij halen uw meubels gratis op en leveren ze weer gratis thuis af.

Meubelreparatie

Krassen, deuken, afgebladderde verf, ingezakte kussens of een losse leuning? U kunt het zo gek niet bedenken of wij herstellen uw meubelstuk met vakmanschap en perfectie. Wij repareren of renoveren ook antieke meubels en design meubels. Voordat wij uw stoelen of banken bijvoorbeeld opnieuw bekleden, controleren wij de zittingen, leuningen, romp en onderkant en herstellen eventuele gebreken. U kunt bij ons rekenen op kwaliteit, professionaliteit, creativiteit en vooral veel liefde voor het oude ambacht.
 • Antieke meubelen
 • Design meubelen
 • Kasten
 • Tafels
 • Stoelen
 • Keukenkastjes
 • Herstel van brand- en waterschade
 • Stoffering met leer, stof of leerlook
 • Herstoffering met leer, stof of leerlook
 • Leerrenovatie
 • Op- en bijvullen van kussens en bekleding
 • Stoelenmatterij (riet en biezen) volgens oud ambacht

RESTAURATIE ANTIEKE KLOKKEN

Ook voor reparatie, revisie en/of restauratie van antieke of oude klokken en pendules kunt u bij ons terecht. Niet alleen voor het uurwerk, maar ook voor een complete restauratie van uw klokkast of barometer. Met veel passie voor het oude ambacht en met de grootste zorgvuldigheid kunnen wij uw uurwerk demonteren, schoonmaken, veren vernieuwen, koorden en slingerveren vervangen, wijzers repareren of vervangen etc. Voor de kast of ombouw van uw klokken, pendule of barometer kunt u denken aan restauratie of reparatie van het hout, fineer, politoeren, in de was zetten, schoonmaken en restauratie van de wijzerplaat.
U kunt ervan overtuigd zijn dat wij uw kostbare oude of antieke klokken met de grootste zorgvuldigheid en vakmanschap zullen behandelen. Door een restauratie blijft uw erfstuk nog vele decennia voor de familie behouden. Wij werken altijd met een prijsopgave van tevoren. We komen graag bij u langs en bespreken samen met u welke mogelijkheden en wensen er zijn. Onze jarenlange ervaring en deskundigheid biedt u de garantie dat ook uw antieke klokken of uurwerken voor restauratie bij ons in vertrouwde handen zijn!

Hieronder ziet u een voorbeeld van een door ons uitgevoerde restauratie.

Elke antieke klok vertelt zijn eigen verhaal. Zo ook onderstaande klok die we tegenkwamen op een veiling in Leiden. Voor bezitters van dergelijke bijzondere klokken speelt vaak ook de gevoelswaarde een grote rol. Dat is voor ons een extra reden om met bijzondere precisie, geduld en ambachtelijk vakmanschap te werk te gaan bij de restauratie van oude of antieke klokken en pendules.
 • Bank Reparatie Totaal BV

 • Bramenberg 20
 • 3755BZ Eemnes
 • Nederland
Openingstijden
Dagelijks zijn wij bereikbaar van 09.00 uur tot en met 21.00 uur.
Alle rechten voorbehouden © , Bank Reparatie Totaal BV.
Website beheer en onderhoud door LinQxx.